9 Ocak 2012 Pazartesi

İŞİN UCUNDAN TUTMAK

Bir kadın ve bir erkek aynı evi paylaştığı halde, nasıl oluyor da kadının evdeki her ıcık cıcıktan haberi olurken, erkeğin olmuyor?

İkisi de çalışıyor, evde geçirdikleri süreler aynı. İkisi de ev işlerinden üzerine düşenle meşgul oluyor. Yani bütün iş güç kadının üzerine yığılı değil. Adam da elinden geldiğince işlerin ucundan tutuyor. Kadına yardımcı oluyor.?

Kilit nokta bu mu yoksa? Yardımcı olmak. Yani, kadın işleri sahiplenirken, adamın işin ucundan tutması  mı? Ucundan tuttuğun bir şeyi sahiplenmezsin, sahiplenmediğin bir şeyin de ıcığını cıcığını bilmezsin.

Evet öyle olmalı. 
Adam sofrayı kaldırır ama, kurmak aklına gelmez. 
Bulaşık makinesini boşaltır, ama bulaşık yıkamak aklına gelmez. 
Giyecek temiz gömleği kalmadığını söyler, ama çamaşır yıkamaya kalkmaz. 
Yemek yapar ama alışveriş yapmak aklına gelmez. Alışverişten kastettiğim şarküteri alışverişi değil. İşin o kısmını pek güzel yaparlar. Çok güzel peynir, pastırma, sucuk seçerler. Ama akıllarına temel mutfak malzemelerini yani, salça, yağ, patates, soğan, tuz, şeker vb. almak gelmez. 

Bütün bunları yapan, alan, organize eden  kadındır. İsterse CEO olsun. Evinde dizi dizi yardımcıları bulunsun. O yardımcları bulup işe alan, yapılacakları planlayıp sıralayan, evin düzenini sağlayan kadındır. Kadın evde olup biten herşeyi, neyin nerede olduğunu, eksiğini gediğini, evin ihtiyaçlarını  bilir. Erkeğin aklına bile gelmez. 

Şimdi nereden çıktı bu diyorsunuz değil mi? Çünkü benim herşeye yardımcı, her işin ucundan tutan kocam, en soğuk günlerde giydiği montunu bulmak için, bütün odayı alt üst etti, resmen savaş alanına çevirdi. Bana da montu bulunduğu yerden alıp ona vermek, sonra da  bütün o dağınıklığı toplamak  düştü. 

Montu askıdan alıp vermek 1 dakika, ortalığı toplamak 1 saat. Hırsımdan ağlayacaktım neredeyse.  Her yeri, her şeyi didik didik etmiş. Ve buna rağmen gözünün önündeki montu görmemiş.

Şimdi ben öfkemi yatıştırmak için yazı yazıyorum. O yaptıklarını çoktaan unutmuş, horul horul uyuyor.

Aaa, harbiden horluyor bu adam. Ters mi yattı ne?
Sabah söylesem horladığını hayatta inanmaz. 
Kamera nerede, kameraya alayım.







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder